Sandwich toaster - device with already some history, but lately rediscovered. In the past it was obvious for me that if I'm gonna make a sandwich, it would be with cheese, ham and a little bit of tomato sauce. But does it always have to be that boring?
Possibilities are actually unlimited. One of my favourite combos is green chutney, fresh onion and slice of cheese.
Naveen is a sandwich master and he has shown me that toasted sandwiches are a perfect way of using up the excess from yesterday's dinner. So there are times when we are taking two slices of bread and toasting it with some boneless chicken gravy or subji (Indian style vegetable curry).
So lets get started and lets experiment in our sandwich club :)
Today's special:
- few slices of toast bread;
- 1 big onion;
- 200g of button mushroom;
- 10 sun dried tomato;
- 1 teaspoon of butter;
- salt&pepper;
- ketchup;
- optionally some cheese.
Clean and slice the mushroom, melt some butter. Chop coarsely the onion, slice sun dried tomato and add to the mushroom, fry till golden brown. Season with salt and pepper.
Apply some ketchup on both sides of the bread, put some filling on one slice of the bread, cover with the other and toast it till crispy and golden in colour.
Bon Appetit!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Toster typu sandwich - urządzenie, które nieco pokrył kurz. Dziś odkryte na nowo. Dotychczas kanapka z sandwicha kojarzyła mi się z plastrem szynki, plastrem sera i odrobiną ketchupu. Ale czy zawsze musi być tak nudno i oklepanie?
Możliwości takich kanapek są praktycznie nieograniczone. Jedną z moich ulubionych kombinacji jest połączenie świeżej cebuli, plasterka sera oraz zielonego chutney'a przyrządzonego z mięty i kolendry.
Naveen, kanapkowy "mistrzu", pokazał mi inne, bardzo praktyczne możliwości. Mianowicie, kanapki wypełnione wczorajszym obiadem. Czasem, jeśli zostanie nam trochę jakiegoś dania z kurczakiem, albo warzywnego curry, ładujemy je do kanapek i zapiekamy. Pycha!!! Jedyna zasada jest taka, żeby danie nie było zbyt płynne, gdyż chleb musi pozostać chrupiący.
Więc do dzieła. Poeksperymentujmy trochę w naszym kanapkowym klubie :)
Specjalna kanapka na dziś:
- kilka kawałków tostowego chleba;
- 1 duża cebula;
- 200g pieczarek;
- 10 suszonych pomidorów;
- 1 łyżeczka masła;
- sól i pieprz;
- ketchup;
- ewentualnie kilka plasterków żółtego sera.
Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki, masło roztopić na patelni. Cebulę pokroić w piórka, pomidory w paseczki. Połączyć wszystkie składniki na patelni, doprawić solą i pieprzem. Smażyć, aż grzyby i cebula się przyrumienią.
Dwie kromki chleba posmarować ketchupem. Na jedną nałożyć trochę nadzienia plus ewentualnie plasterek sera, przykryć drugą i zapiekać do momentu, aż kanapki będą złociste i chrupiące.
Smacznego!!!
uwielbiam podsmażane pieczarki, w takich kanapkach muszą być pyszne :)
ReplyDelete