Wednesday, February 9, 2011

Sposób na krewetki/Prawns new style

Wczorajsza kolacja :) Nowy, prosty, szybki i pyszny sposób na krewetki.

  • 200g dużych oczyszczonych krewetek np. typu tiger;
  • 200g pieczarek;
  • łyżka masła;
  • kilka ząbków czosnku;
  • pęczek dymki ze szczypiorkiem;
  • sól, pieprz.
Krewetki umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki. Rozpuścić na patelni pół łyżki masła, usmażyć pieczarki na złoty kolor, doprawić solą. Dodać pokrojone białe części dymki oraz czosnek przeciśnięty przez praskę dokładnie wymieszać. Po chwili dodać krewetki, smażyć przez około 1-2 minuty, aż będą lekko rumiane.  Na koniec dodać resztę masła, posiekany szczypior, doprawić solą i pieprzem. Voilà! W 5 minut mamy gotowe pyszne danie. Smakuje najlepiej ze świeżą bagietką lub innym pieczywem.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yesterday's supper :) New, easy, fast and delicious way to prepare prawns.

  • 200g big cleaned prawns e.g. tiger prawns;
  • 200g of button mushroom;
  • 1 spoon of butter;
  • few cloves of garlic;
  • bunch of spring onions with chives;
  • sat&pepper.
Rinse prawn and dry them on a paper kitchen towel. Clean the mushroom and slice. Melt half spoon of butter on a frying pan, add mushroom, season with salt and fry till golden brown. Stir in chopped white parts of spring onions and pressed garlic, mix well.  After a while, add prawns and fry them for 1-2 minutes. In the end add rest of the butter and chopped chives, mix well season with salt and pepper. 
Voilà! Yummy dish in just 5 minutes. Tastes best with fresh baguette or other bread.

 





No comments:

Post a Comment