Thursday, October 27, 2011

Super easy tart with pears, blue cheese and thyme / Super prosta tarta z gruszkami, serem pleśniowym i tymiankiem

Very fast and easy way to prepare delicious semi-sweet tart.
  • 1 package of ready made french pastry (approximately A4 size);
  • 2-3 pears;
  • 100g of blue cheese;
  • thyme (fresh or dried);
  • balsamic vinegar glaza for serving.
Cut the pastry into half, line the baking tray with baking parchment. Place the pastry on the baking tray keep few cm distance. Cut the pears vertically into halves, remove seeds, slice very thinly and place on the pastry so that the slices are overlapping each other. Break the blue cheese with your fingers, sprinkle from top. Season with thyme. 
Bake for approximately 25minutes in 200C till the pastry is golden in colour. Serve with balsamic vinegar glaze.
 
Yum Yum Yum :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Bardzo szybki i prosty sposób na pyszną półsłodką tartę.
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (mniej więcej rozmiaru A4);
  • 2-3 gruszki;
  • 100g sera pleśniowego (z niebieską pleśnią);
  • tymianek (świeży lub suszony);
  • zredukowany ocet balsamiczny do podawania.
Przeciąć ciasto na pół. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do wypieków, ułożyć na niej dwa kawałki ciasta zachowując odstęp kilku cm. Gruszki przeciąć wzdłuż na pół, wyciąć gniazdo nasienne. Pokroić na cienkie półplasterki, ułożyć je na cieście tak by jeden zachodził na drugi. Ser pleśniowy pokruszyć palcami i posypać nim tartę, przyprawić tymiankiem. Piec około 25min w 200C do momentu, aż ciasto będzie złociste. Podawać z gęstym lub zredukowanym octem balsamicznym.

Smacznego :)





No comments:

Post a Comment