Monday, August 15, 2011

Grilled chicken steak with hot mango salsa/Grillowany stek z kurczaka z salsą z mango na ciepło

As the mango season is coming to an end I'd like to share another recipe with this king of fruit as an ingredient.

Enjoy!
Ingredients:
  • chicken breast 1 pc per person;
  • salt&pepper to taste;
  • little bit of olive oil.
For Mango Salsa:
  • 1 big mango;
  • 1 tomato;
  • 1 red chili;
  • 1 red onion;
  • two spoons of chopped coriander;
  • juice of 1/2 lime;
  • salt&pepper to taste;
  • cumin powder to taste;
  • optionally pomegranate seeds;
  • 1 tea spoon of olive oil.
Method: 
Season chicken breasts with salt and pepper, keep aside.
Preheat the grill or grilling pan, apply a bit of oil and grill the chicken till the time it is well done.

To make the mango salsa chop all the vegetables and mix them together. Season with salt, pepper, cumin powder and lime juice. Add oil, mi well and cook on a slow flame for about 3-5 minutes.
Serve the grilled chicken with the mango salsa on top.
Bon Appetit!!!

recipe inspired by: The crazy chef
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sezon na mango powoli dobiega końca, niemniej jednak chciałabym się podzielić kolejnym przepisem z "owocowym królem" w roli głównej. 

składniki:
  • piersi z kurczaka po 1 szt. na osobę;
  • sól i pieprz do smaku;
  • odrobina oliwy z oliwek.
Na salsę z mango:
  • 1 duże mango;
  • 1 pomidor;
  • 1 czerwona papryczka chili;
  • 1 czerwona cebula;
  • 2 łyżki siekanej kolendry;
  • sok z 1/2 limonki;
  • sól i pieprz do smaku;
  • mielony kumin do smaku;
  • opcjonalnie pestki granata;
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek.
Sposób przygotowania: 
Kurczaka doprawić solą i pieprzem, odstawić na chwilę. Rozgrzać grilla lub patelnię grillową  posmarować oliwą i upiec kurczaka.

Aby przygotować salsę z mango, należy posiekać wszystkie składniki, doprawić je solą, pieprzem, kuminem i sokiem z limonki. Dodać oliwę i wszystko dokładnie połączyć ze sobą. Dusić przez około 3-5 minut.
Salsę podawać na gorąco na piersiach z kurczaka.
Smacznego!!!
 




 


4 comments:

  1. Looks Yum, If you have a restaurant I will surely come :)

    ReplyDelete
  2. Iwka, a ja tam jeszcze widzę pestki granatu?

    ReplyDelete
  3. hihi, zapomniałam napisać o granacie, ale to opcjonalnie, można dodać ale nie koniecznie. Moja Mama zrobiła ostatnio salsę, z brzoskwiń w puszce zamiast mango i podobno też było pyszne :)

    ReplyDelete