What do you feel like having today..How about pasta casserole? I think I am addicted to pasta...maybe you would like to share my addiction ;)
What do we need (4-6 servings)
- 250g of dried pasta - I have used a whole grain penne;
- 2 bunches of fresh spinach;
- 2 carrots;
- 200g of button mushrooms;
- few garlic cloves;
- few sun dried tomatoes;
- 100g of grated cheese;
- 100g of baby corn (optional);
- optionally little bit of Feta or Parmesan cheese;
- 100ml of fresh cream;
- little bit of butter and some olive oil;
- chili flakes;
- salt&pepper to taste.
Cook pasta al dente, drain and keep aside.
Clean your spinach, remove the leaves from the stems transfer to a cooking pot, cover and saute till soft. Chop coarsely. Heat the butter or olive oil on the pan, add pressed garlic, fry till slightly golden in colour, then add chopped spinach, salt and pepper. Let it fry for few minutes. Reduce the heat, add cream and stir well so that all ingredients are perfectly combined. If you like, you can add some of your favourite cheese.
Mix the spinach sauce with the cooked pasta.
Clean the mushroom and slice them, heat some butter or oil on the pan, fry the mushroom till golden, transfer to the spinach pasta mix. Peal the carrots, slice them, heat another portion of olive oil and fry for a while. Same with baby corn. Chop sun dried tomatoes and add to pasta together with all vegetables. Season with salt, pepper and chili flakes, transfer to a baking form, sprinkle some grated cheese form top and bake for approx. 15-20minutes till the cheese is melted.
You can also make a non veg version by adding some fried chicken breast cut into small pieces.
Bon Appetit!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na co masz dzisiaj ochotę? Co powiesz na zapiekankę makaronową? Doszłam do wniosku, że jestem uzależniona od makaronu, co powiesz na to byśmy podzielili to uzależnienie?;)
Co potrzebujemy? (4-6 porcji)
- 250g suchego makaronu - ja użyłam penne z mąki z pełnego przemiału;
- 2 pęczki świeżego szpinaku;
- 2 marchewki;
- 200g pieczarek;
- kilka ząbków czosnku;
- kilka suszonych pomidorów;
- 100g startego sera;
- 100g małych kolbek kukurydzy (opcjonalnie);
- opcjonalnie kawałek fety lub parmezanu;
- 100ml słodkiej śmietany;
- odrobina masła i oliwy z oliwek;
- chili w płatkach;
- sól i pieprz do smaku.
Ugotuj makaron al dente i odsącz.
Wypłucz dobrze szpinak, oddziel liście od łodyg, przełóż do garnka, uduś pod przykryciem. Grubo posiekaj. Rozgrzej masło lub oliwę na patelni, dodaj przeciśnięty czosnek i podsmaż do momentu aż będzie lekko złocisty. Nastepnie dodaj posiekany szpinak, dopraw solą i pieprzem, smaż razem przez kilka minut. Następnie zmniejsz gaz, dodaj śmietanę i wszystko dokładnie wymieszaj. Jeśli chcesz, możesz dodać odrobinę ulubionego sera. Tak przygotowany sos wymieszaj z makaronem.
Oczyść pieczarki, pokrój je na plasterki i podsmaż na odrobinie masła lub oliwy, przełóż do makaronu. Obierz marchewkę, pokrój na plasterki, podsmaż przez chwilę na rozgrzanej oliwie. Podobnie postepuj z kukurydzą. Posiekaj suszone pomidory i wraz z pozostałymi warzywami dodaj do makaronu. Wymieszaj wszytsko dokładnie , dopraw płatkami chili, solą i pieprzem. Przełoż do żaroodpornego naczynia, posyp startym serem i zapiekaj przez około 15-20minut, aż ser się rozpuści.
Możesz również przygotować wersję z mięsem, dodając podsmażoną pierś z kurczaka pokrojoną na małe kawałeczki.
Smacznego!!!
No comments:
Post a Comment