Another ultra fast proposal for a yummy lunch or supper.
I am not sure if this dish can be considered tasty by my Indian friends, as tuna in such version is rather a controversial combination, but Europeans love it. If you are among tuna lovers enjoy your meal and if you aren't, please choose some different recipe... preferably mine ;)
for 3-4 servings:
- 300g of dry spaghetti;
- 2 cans of tuna in oil;
- 2 onions;
- 4 cloves of garlic;
- 200ml of cream;
- 2 spoons of fresh grated Parmesan + some extra for serving;
- fresh grounded black pepper;
- salt;
- chopped parsley leaves.
Cook pasta al dente.
Open tuna cans, pour the oil from the can on a deep pan, heat it and saute chopped onions and sliced garlic.
After a while add tuna and braise for a while. Reduce heat, stir in the cream, season with salt, pepper, 2 spoons of grated Parmesan and some chopped parsley. Mix well.
Add cooked pasta, combine together, serve with some grated Parmesan, fresh grounded black pepper and parsley leaves.
Buon Appetito!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kolejna propozycja na ultra szybki lunch lub kolację. Dla moich hinduskich przyjaciół, taki sposób na tuńczyka jest dość kontrowersyjny. Tak więc jeśli uwielbiasz tuńczyka życzę Ci smacznego, a jeśli za nim nie przepadasz, wybierz proszę inny przepis... najlepiej spośród moich ;)
składniki na 3-4 porcje:
- 300g makaronu spaghetti;
- 2 puszki tuńczyka w oleju;
- 2 cebule;
- 4 ząbki czosnku;
- 200ml śmietanki;
- 2 łyżki świeżo tartego parmezanu + dodatkowo do serwowania;
- świeżo mielony czarny pieprz;
- sól;
- posiekana natka pietruszki.
Makaron ugotować al dente.
Otworzyć puszki z tuńczykiem, zawarty w nich olej wlać na głęboką patelnię, rozgrzać, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Po chwili dodać tuńczyka wszystko razem przez chwilę poddusić.
Zmniejszyć gaz, wmieszać śmietankę, doprawić solą, pieprzem, 2 łyżkami parmezanu i częścią natki. Dokładnie wymieszać. Dodać makaron i połączyć go dokładnie z sosem. Podawać posypane parmezanem, świeżo mielonym czarnym pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!!!
No comments:
Post a Comment